Fönsterrutor till Maande skola

Fönsterrutor till Maande skola

Ett lyckat projekt

När vi vandrar runt i de 9 byarna i Mamba upptäcker vi olika behov på olika nivåer. Då biodlarprojektet handlar om att stärka ekonomin hos invånarna för att de skall kunna ge sina barn en grundutbildning besöker vi också skolor.

I Mboni Primary School i Maande som ligger högt upp på Kilimanjaros sluttning viner vinden genom klassrummen. Det är kallt. På vintern sätter man träskivor för fönstret. Då kommer inte ljuset in. Det finns en sladdlampa mitt i klassrummet men det är inte alltid som elen fungerar. Dessutom hade skolan en överfull stinkande toalett när vi var på besök 2016. En dräglig skolmiljö och hygieniska toaletter bäddar för friskare barn som kan tillgodogöra sig undervisning.

Vår samarbetspartner från Wyoming, USA, Bobbe Fitzhugh och jag, Kerstin Kiltoft bestämde oss för att hjälpa skolan med fönster och vattentankar till nya toaletter.

2018 i januari samlade vi bybor och skolans personal för att berätta att vi hade hittat 2 sponsorer till fönsterprojektet, Christina Bredin och Lena Lagestam. 40 000kr var den totala summan. Vi gjorde en överenskommelse med rektor och byns ledning att skicka pengar i omgångar mot uppvisade kvitton. Skolan öppnade ett konto för utländsk valuta. Som "grädde på moset" kunde vi också överräcka 4000kr till en vattentank, skänkt av Bobbe och hennes vänner i Wyoming.


Från föreningens konto skickade vi 20 000kr. Byborna valde entreprenör och så var arbetet i gång. Vi fick bilder och kvitton och

skickade ytterligare 20 000kr. Arbetet var färdigt i början av mars.

I mitten av november skall vi inspektera arbetet, träffa säkolans personal och bybor. Våra sponsorer, Lena och Christina kommer att finnas på plats.

vi erbjuder sponsorer att följa med till Tanzania. Det är en unik möjlighet.


Nedan, några bilder från projektet.


Köp en bikupa du med...

Du stödjer projektet genom att bli medlem och  betala in 200 kronor till föreningen. Vill du också köpa en bikupa? Den kostar 600 kr. En bra födelsedagspresent och julklapp. Vi utfärdar gåvobrev

  • Bg 615-0320 eller
  • swish 1232740538

Moshimamba / Copyright @ All Rights Reserved