Läroböcker till Primary School

Läroböcker till Primary School

Det finns 8 förskolor och 13 Primary School i Mambas 9 byar.

Förskolan drivs av kyrkan som anställer Montessori lärare. Under sin utbildning gör lärarna sitt undervisningsmaterial själva.

Staten tillsätter lärare i skolan och betalar deras lön. Skolbyggnader, skolmaterial, skoluniform etc. förväntas föräldrarna stå för.

Familjerna har många barn! Dessutom tar de hand om föräldralösa barn vars föräldrar gått bort i AIDS. Mambas befolkning är bönder med små jordlotter på Kilimanjaros sluttning. De svälter inte men de är fattiga.

Alla skolor har minimalt med undervisningsmaterial. det är inte ovanligt att 7 elever får dela på en bok.

Därför startade vi insamling till skolböcker. Vi pumpar inte in pengar! vi ägnar två skolor om året litet extra omtanke. En klassuppsättning i ett ämne, där två barn delar bok, kostar 750kr. Det är rättesnöret när det gäller insamlingen. Vi ber lärarna att göra en prioriteringslista av skolans behov. Därefter besöker vi bokhandeln tillsammans och inhandlar böcker till en summa av ca 4000kr.

Då vet vi att våra pengar gör den bästa nyttan.


Nedan, några bilder från skolan och bokhandeln


Köp en bikupa du med...

Du stödjer projektet genom att bli medlem och  betala in 200 kronor till föreningen. Vill du också köpa en bikupa? Den kostar 600 kr. En bra födelsedagspresent och julklapp. Vi utfärdar gåvobrev

  • Bg 615-0320 eller
  • swish 1232740538

Moshimamba / Copyright @ All Rights Reserved